Показват изгубен филм с Чаплин

Филм с участието на Чарли Чаплин, смятан за изгубен, ще бъде показан на кин

Филм с участието на Чарли Чаплин, смятан за изгубен, ще бъде показан на кинофестивала в щата Вирджиния. Лентата, наречена „Ловец на крадци“, била открита миналата година на разпродажба на антики и в нея великият комик играе полицай.
Американският специалист по история на киното Пол Геруки купил филма в Мичиган през ноември като си мислел, че просто се е сдобил с поредната творба на студията „Кийстоун филм“ (Keystone). Дълго време не успял да го изгледа, тъй като бил зает с други проекти. Накрая разбрал какво притежава – една от най-ранните изяви на Чаплин на екрана. Геруки разказва, че си пуснал филма към три сутринта. „Погледах две минути. Видях две ченгета на Кийстоун и си помислих – Този прилича на Чаплин. Спрях, върнах лентата, гледах отново и отново и накрая осъзнах, че съм открил недокументирна, неизвестна филмова поява на Чарли Чаплин“.
Филмът е сниман през януари 1914 г., показан е на публика през февруари същата година и дълги години се смята за изгубен. Това вероятно е една от първите актьорски работи на Чаплин. 10-минутната комедия ще бъде видяна от зрителите на фестивала в Розлин, щата Вирджиния.
Източник – VESTI.bg