Полицаите блокират кръстовището с околовръстното по пътя Силистра-Шумен

OkolovrustnoПочти 500 настоящи и бивши полицейски служители от цялата област, техни приятели и членове на семействата им ще участват утре в мирния протест, организиран от Синдикалния алианс „Сигурност” към МВР, съобщи зам.-председателят на синдиката и член на Управителния съвет Красимира Димитрова. С автомобилите си органите на реда в Силистренско ще затворят за движение кръстовището на пътя Силистра-Шумен в участъка, където той пресича околовръстния път на града, преди Разсадника, уточни Димитрова.

Мирният протест ще се проведе от 18,00 до 19,00 ч., след депозираното в община Силистра уведомително писмо. Представители на всички видове служби в МВР ще вземат участие в организираното събитие – полицаи, пожарникари, граничари, съдебната охрана и др.

Причината за протеста е решението от 30 октомври на министъра на финансите Владислав Горанов да бъдат намалени възнагражденията при пенсиониране в МВР. Според промените в закона се премахва и възнаграждението за прослужено време. Прояви ще има и пред всички важни сгради в големите градове на страната.

Освен 20-те заплати, които ще се намалят по предложение на министър Горанов, синдикатът е получил потвърждение от политическия кабинет на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова за промените. Много от служителите в МВР имат над 20 години стаж, което означава, че заплатата им ще падне с 40%. Отделно от това ще се намалят дните за отпуска – от 30 основни, на 20 основни, което даже е и в противоречие с Кодекса на труда, където е казано, че за ненормиран работен ден се полагат 5 дни допълнителен отпуск, коментираха пред медиите от синдиката.

С 40-процентовото намаляване на месечните възнаграждения и дните на отпуск, тотално е обезличена професията, гласи декларацията на синдикатите. Те предричат масово напускане на системата от нейните служители и колапс в МВР.

В ранния следобед днес стана известно, че на срещата в Министерския съвет между представители на полицейските синдикати и министър Горанов до компромисно решение не се е стигнало. Обезщетенията не били харчени за нужди на министерството, което довеждало до това, че бюджетът на силовото ведомство отивал преимуществено за заплати и обезщетения.

11 thoughts on “Полицаите блокират кръстовището с околовръстното по пътя Силистра-Шумен

 1. А бе, като не им харесва да напускат!

  Палец нагоре 25 Палец надолу 10

  1. Няма един полицай да е напуснал работа и да отиде в чужбина на работа Лежат си по кабинетите и патрулките по цял ден и на края на месеца – 1000 лв заплата

   Палец нагоре 20 Палец надолу 9

 2. В град с 30 хил. жители да събереш 500 протестиращи-браво.При положение че на 100 000 хил. души в България се падат по 615 служители на МВР ,или полицайте и пожарникарите от цялата област ще се съберат,или в нашия метрополис са повечко отколкото трябва.

  Палец нагоре 20 Палец надолу 6

 3. Хрантутници! Да напускат, няма полиция в България!!!

  Палец нагоре 19 Палец надолу 9

 4. А ние плащаме на СОТ да ни пази къщите, на застрахователи да ни гарантират, че ще ни върнат колите, ако ни ги откраднат, на врачки да ни кажат кой е крадецът и кой ни утрепа детето, на психиатри да ни лекуват стреса, на частна охрана да ни пази от Наглите, Жадните, Червеите и не знам още какви си там боклуци. Дайте да ви ги даваме тези пари на вас, а? Ама се стегнете малко!

  Палец нагоре 15 Палец надолу 4

 5. Не може така да отричате и коментирате нещата.Всички полицаи не са еднакви-има, разбира се такива,които са срам за системата и които едва ли дават лицето на властта.Но все пак те, точно полицаите трябва да защитят здравето и живота на хората ,а и държавността като цяло.
  Трябва да се анализира и промени концепцията за сигурност.

  Палец нагоре 6 Палец надолу 1

 6. Има хора,на които светът им е черен.В тях се е вселила отрицателна енергия.Злобата им е безкрайна към всичко и всички. Това е някакво болезнено състояние.Заболяване.Те и себе си не обичат.Те и себе си не щадят.
  Боже, помогни им…

  Палец нагоре 6 Палец надолу 1

  1. Полицаи? Пожарникари? Милиционери?

   Палец нагоре 1 Палец надолу 1

   1. Бандитите напълниха тази вечер пространството тук.
    Сега е момента да крадете, да нападате, да изнасилвате, да се дрогирате, да кощунствате, да прехвърляте през границата на контрабандна стока и бежанци, да…
    Моментът е подходящ. Полицаите са ангажирани със запазване на правата си. Дерибействайте…

    Палец нагоре 2 Палец надолу 1

  2. Бандитите напълниха тази вечер пространството тук.
   Сега е момента да крадете, да нападате, да изнасилвате, да се дрогирате, да кощунствате, да прехвърляте през границата на контрабандна стока и бежанци, да…
   Моментът е подходящ. Полицаите са ангажирани със запазване на правата си. Дерибействайте…

   Палец нагоре 3 Палец надолу 1

Comments are closed.