Полицаите на Силистра са в готовност да подновят протестните си действия

DAPОбявените предварително за понеделник и вторник протестни действия на полицаите в Силистра засега се отлагат. Те трябваше да се проведат на кръстовището до ДАП от 18,00 до 19,00 ч., за което Общината е била своевременно уведомена и е дала разрешение. Това заяви вчера по телефона от протеста в столицата зам.-председателят на Синдикалния алианс „Сигурност” Красимира Димитрова. Предвид динамичните промени в диалога между властта и протестиращите, синдикалните организации решили да спрат протестите си, но са в пълна готовност да ги стартират, ако „няма черно на бяло”, заяви Димитрова.

Проведеният в петък вечерта протест на кръстовището до Старата автогара не наруши пътното движение в най-натовареното време – от 17,30 до 18,30 ч. Всички пресичаха заедно с другите граждани на зелен светофар и това е било направено нарочно, за да не се пречи на гражданите, макар, че разрешението е за пълен блокаж.

Според синдикалистката не е това целта на протестиращите полицаи и техните колеги от другите правоохранителни ведомства. В министерството вече започнали масови проверки за действията на колегите й, очакват се дисциплинарни производства по Закона за МВР за законосъобразността на протестите. Както писахме, до сряда заявления за напускане или пенсиониране в Областната дирекция на МВР в Силистра бяха подали около 25 служители.