Полицаи направиха занятие по пътна безопасност в детска градина

Занятие по пътна безопасност в Детска градина „Ян Бибиян“ в Силистра направиха полицейските инспектори Мария Григорова и Петър Хотинов, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Под тяхно ръководство малчуганите си припомниха най-важните правила за безрисково поведение на пътя и с ентусиазъм демонстрираха уменията си на изградената в градината специална тематична площадка.

По време на занятието стана ясно, че децата добре познават пътните знаци и са научили как е правилно да се пресича, да се кара велосипед и да се пътува в лек автомобил. Те с лекота откриха отговорите на зададените от полицаите гатанки и заедно с тях повториха правилата, които трябва да знае всяко дете, за да е в безопасност на пътя.

С песен за пътните знаци децата поздравиха полицейските служители, а след това с интерес разгледаха помощните средства, с които си служат, и си направиха снимки за спомен.

Беседи по пътна безопасност се провеждат в началото на всяка учебна година от служители на ОДМВР-Силистра в детските градини и училищата в областта. Инициативата се осъществява в рамките на полицейската акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя“ в партньорство с Регионалното управление на образованието в града.

Полицията в Силистра използва различни форми за работа с подрастващите. Една от тях са детските полицейски управления. Децата придобиват знания за пътната безопасност, опасностите в интернет, вредата от употребата на наркотици, правата и отговорностите на малолетните и непълнолетните. Националната програма „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането ѝ е дело на междуведомствена експертна работна група.