Полицейски изнесени приемни отварят врати в силистренските села

Снимката е архивна

Служители на Областната дирекция на МВР в Силистра стартират изнесените приемни с граждани в малки и отдалечени населени места на областта, съобщиха от дирекцията.

Съгласно утвърден график до края на юни мобилен екип, включващ служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Пътна полиция“, ще проведе срещи по въпроси на сигурността и реда с представители на местната власт и жители на населени места от общините Силистра, Дулово и Тутракан.

Първи на 16 юни ще бъдат посетени села в община Силистра. През интервал от половин час, от 9,30 до 12,00 ч. полицаите ще бъдат в Майор Ценович, Бабук, Казимир, Смилец и Ламбриново. По същия часови график на 23 юни ще се чуят проблемите в дуловските села Черник, Овен, Вокил, Руйно и Яребица.

Селата от община Тутракан ще имат „гости“ от полицията на 30 юни от 9,30 до 13,00 ч. Ще бъдат посетени Цар Самуил, Нова Черна, Село Сяново, Старо село и Търновци.

Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките населени места. Те се организират независимо от служителите, обслужващи съответния район. Гражданите и представителите на местната власт имат възможност да подават сигнали във връзка с пътната безопасност, опазването на обществения ред, за извършени престъпления, както и сигнали, налагащи предприемане на действия от други компетентни институции.