Пореден арест на помощник на ало-измамниците извърши полицията

PoliceНезабавна реакция на служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Силистра доведе до задържане на жена, участвала в схема за телефонна измама. До ареста се стигнало с активното съдействие на 84-годишен силистренец.

В събота по обяд човекът получил на домашния си телефон обаждане, че негов близък роднина се нуждае от спешна медицинска манипулация, за която трябва да се заплати сума от 2000 лв. Мъжът привидно се поддал на измамата, но всъщност алармирал полицията, приемайки да участва в разплитането на случая. Така след получаването на сигнала полицейските екипи се задействали незабавно и успели да задържат 32-годишната Г.М. в момент на получаване на уговорената сума.

Жената, която до момента няма криминални прояви, е задържана от прокуратурата за срок до 72 часа. Изяснява се съпричастността й и към други измами, извършени на територията на Силистра. Разследването продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Това е петият арест за годината, за съжаление отново на „муле”, след като през април и август бяха задържани по двама, причастни към „делото” на ало-измамниците.