Поръчител и изпълнител отчетоха един на друг приключването на проекта за водния цикъл

Voden proekt final

Силистренските медии не присъстваха на срещата, била протоколна и кратка

Всички срокове по изпълнението на проекта по водния цикъл били спазени и той приключвал успешно, съобщи общинският пресцентър изводите от заключителна среща в общинската администрация, на която силистренските медии не присъстваха. Според информационното звено на местната власт срещата била много кратка и само с протоколен характер.

Кметът д-р Юлиян Найденов благодарил на екипа, разработил през 2011 г. проекта за Районна пречиствателна станция за отпадни води, доизграждане на канализационна мрежа и частична реконструкция на водопроводната мрежа в града. Проектът е най-мащабният, глобален и дългосрочен проект в най-новата история на Силистра. Той гарантирал чисти питейни и отходни води, станало ясно на срещата.

„Успешното приключване на дейностите ми дава основание да изкажа благодарност към Министерството на околната среда и водите и министрите Нона Караджова и Ивелина Василева, чиято подкрепа бе важна за финализиране на проекта. Да приветствам изпълнителя – „Строително предприемачески холдинг“ ЕООД, строителния надзор, силистренци, които проявиха разбиране и днес можем да се поздравим с приключване на дейностите на територията на града“, казал д-р Найденов.

Ръководителят на проекта Петко Горбанов уточнил пред екипите, че за 15 месеца са реконструирани над 31 км канализация и са изградени нови 14,800 км канализация, 11,500 км канализация за дъждовни води и 5 км смесена. Това гарантира модерна съвременна канализационна схема – пречистване на водата в т.ч. от фосфори и нитрати, разделяне на дъждовните от битовите води в модерна пречиствателна станция.

По време на строителните дейности 367 са рехабилитираните сградни отклонения, 839 са нови канализационни отклонения, преасфалтирани са всички участъци, по които са се извършвали строително-ремонтни работи. Изградени са 2 канални помпени станции, довеждащ и заустващ колектори. Сроковете по дейности са спазени и след издаване на пречиствателната станция, проектът ще приключи до 31 март 2016 г. Според пресцентъра дотогава ще се извършват довършителни дейности по проекта.

Силистренските медии се надяват да бъдат поканени на пускането на основните дейности в проекта, така както присъстваха и при първите копки по него и обективно отразяваха целия процес по осъществяването му.

3 thoughts on “Поръчител и изпълнител отчетоха един на друг приключването на проекта за водния цикъл

 1. и съветниците се надяват да ги поканят
  иначе от тях се иска само да гласуват

  Палец нагоре 3 Палец надолу 0

 2. Кое му е успешното на проекта?! Тази фирма нанесе по-вече щети от колкото е свършила някаква работа. Формално асфалтирани улици, съсипани тротоари, съсипани градинки и междублокови пространства,там където е направен опит да бъдат възстановени, то е изключително некачествено, а цялото съоръжение още не е изпробвано дали ще заработи.

  Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 3. А защо не дадоха пресконференция?!

  Палец нагоре 3 Палец надолу 0

Comments are closed.