По „Дръстър” санитарно отрязаха 16 липи

Общината окастри липите по „Дръстър”, а 16 от тях отряза напълно
Общината окастри липите по „Дръстър”, а 16 от тях отряза напълно

В изпълнение на Инвестиционната програма на община Силистра и Програмата за изграждане и поддържане на зелената система започна санитарно почистване на опасните клони, а 16 опасни стари липи бяха отрязани по ул. „Дръстър“, съобщи общинският пресцентър.

На тази улица се намира СОУ „Никола Вапцаров“, по нея ежедневно тичат стотици деца. Тя е пряк път от центъра на града до ГКПП – Силистра и е особено натоварена от движение на автомобили. До дни ще приключи изваждането на старите дънери на отрязаните липи и ще започне подмяната на тротоарите и бордюрите по улицата. В съседните междублокови пространства се засаждат нови дървета липа.

По улицата ще се монтират нови стоманени стълбове с енергоспестяващи LED-осветителни тела. Новото осветление ще повиши значително видимостта, както и сигурността и безопасността на хората.

Същите дейности предстоят и по всички кръстовища на булевард „Македония”.

9 thoughts on “По „Дръстър” санитарно отрязаха 16 липи

  1. Най-доброто за хората и града, ще бъде от изсечените дървета да се направят салове и на тях да се натоварят градоначалниците ни. Саловете да се спуснат в Дунав и така неговото пълноводие ще ги отведе далеч от Силистра – далеч е най-правилната „посока“. По-добро нещо и полза от изсечените дървета за града и хората аз не виждам.

   Палец нагоре 26 Палец надолу 2

   1. И си мислиш че на следващите избори ще намерим някакви светци и и всичко ще се оправи ли

    Палец нагоре 5 Палец надолу 4

    1. Не, няма да намерим светци! Хората гладни за ръководни постове и власт са едни и същи по амбиции, без значение от партията, в която са! Но специално тая власт в момента съсипва всичко! Като почнеш от Културата и свършиш с масовото изсичане на дърветата! Това, което се случва по ул.“Дръстър“ носеща старото има на града ни, е предвестник на това, което я чака съвременна Силистра!

     Палец нагоре 21 Палец надолу 2

 1. Предлагам за всяко окастрено или изсечено дърво,всеки работещ в Общината да засади по 10 в неработно време. Да видим и ние някаква полза от тях.
  Иначе това, което се случва в Силистра е безумие.

  Палец нагоре 26 Палец надолу 1

  1. За повечето хора в Общината работното им време си е чисто неработно време, така че не виждам смисъл да садят дръвчета в неработно време, направо да си ги садят през „работно време“, така поне работното им време ще бъде изпълнено със смисъл и тогава с пълно право ще може да се нарече, че хората в Общината имат работно време.

   Палец нагоре 21 Палец надолу 0

   1. Миналата година нали садиха предизборно в квартал Изток зад блока на „Одеса“ 10, звездите с два пръста държаха лопатите, да не вземат да се изцапат. 4-5 човека се поизпотиха, докато засадят дръвчетата, другите направиха патешките джуки за снимките, че и те са били и си тръгнаха. И сега ги правят в Общинския съвет на снимките.

    Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 2. Споко хора това са липи, пред моя блок в последните 10 години 2 пъти кастриха дърветата до този вид, но злед 3-4 години не им личи. и всичко си е по старо му само дето успяха да ограничат нарастването на короните към разни кабели и балкони.

  Относно тоталното премахване на дърветата поредното лошо за този който го е позволил, ако няма оправдателна причина.

  Палец нагоре 11 Палец надолу 1

 3. Отдъхнах си, че не ги изрязаха до дънер!

  Палец нагоре 2 Палец надолу 0

Comments are closed.