Продължават културните инициативи на Общината през септември

Отшумяха суматохата и инициативите в богатата програма на община Силистра по случай празниците на града, но културният живот, макар и в условията на пандемията, продължава.

На 22 септември – Денят на независимостта на България венци и цветя на признателност пред паметника на Васил Левски ще поднесат представителите на държавната и местна власти, партиите и обществеността. Масово честване на празника няма да има, затова определен час не е посочен. В празничния ден в инициативата Европейски дни на наследството безплатни ще бъдат посещенията в Археологическия и Етнографския музеи в града.

На следващия ден – 23 септември, от 18,00 ч. в големия салон на театъра концерт по случай 15-годишнината от основаването си ще изнесе любимата на всички силистренци Музикална студия ”До Ре Ми”. Очаква се в концерта да участват и бивши участници в студията, както и да прозвучат нови песни от богатия й репертоар.

И Регионалната библиотека продължава с активното си участие в обществено-културния живот на града. На 28 септември, понеделник от 17,30 ч., пред Храма на книгата ще се проведе паметна среща на тема „Изпълненият дълг към премълчаната истина” по повод 80-годишнината на Крайовския договор от 1940 г. Ще участват автори на книги за съдбата на българите в изпълнение на договора и при размяната на населението между двете страни.

На 29 септември от 17,00 отново в Регионалната библиотека ще бъде открита Осмата филателна изложба „Добруджа”.

В последните дни на септември – на 24-ти и 29-ти от 11,00 ч. своите традиционни концерти в Дунавския парк ще изнесе Градският духов оркестър.

Според организаторите от общинския отдел „Култура“ програмата е съобразена с противоепидемичните изисквания и мерки. Възможни са промени, за които гражданите своевременно ще бъдат информирани.