Продължават щетите от пожари, причинени от човешкото нехайство

Отново човешката небрежност е причина за осемте пожара, възникнали в сряда в областта, съобщи пресцентърът на полицията. При 5 от тях не са допуснати материални щети и е спасено имущество, при останалите загубите са значителни.

Огнеборци от Силистра спасили 3 къщи в село Ситово, след като загасили пожар в частен имот в сряда около 12,20 ч. Огънят тръгнал от оставени без наблюдение запалени отпадъци и се прехвърлил върху паянтова постройка, която изгоряла. След намесата на огнеборците са спасени 3 къщи в близост.

Същия ден оставен без наблюдение огън за варене на зимнина довел до пожар в частен имот в село Ситово. Изгорели около 50 кв. м покрив на стопанска постройка и 3 куб. м дърва, преди огнеборците да потушат пожара. Спасени са 2 къщи.

В село Васил Левски пак изгоряла необитаема къща, след като пред дни пак огънят погълна други 6.

Две къщи и овощна градина в село Ножарево спасили огнеборци от Главиница. Те загасили пожар в сухи треви, причинен от запалено сметище край селото. След намесата им щети не са допуснати.

Къщи са спасени от опожаряване и в селата Бистра и Зафирово. В близост до тях горели сухи треви, но противопожарни екипи се справили с произшествията, преди да нанесат материални щети. В гасенето на пожара край Бистра е участвало и доброволното формирование на Алфатар. Няма щети при другите два пожара, възникнали в сряда. Край село Българка огнеборци загасили пожар в сухи треви, а в Силистра съседи се справили със запалени отпадъци на терасата на апартамент преди пристигането на пожарната.