Продължава сагата с поста на новоизбрания кмет Насуф Насуф

NasufОбщинският съвет в Главиница ще бъде поставен в невъзможност да изпълни решение на Общинската избирателна комисия /ОИК/ за предсрочно прекратяване на правомощията на новоизбрания кмет на общината Насуф Насуф от ДПС, каза председателят на Общинския съвет Месут Алиш.

Той смята, че решението на комисията е взето в противоречие с нормативните изисквания, според които решенията се вземат с мнозинство две трети от присъстващите членове и на практика не може да влезе в сила. По норматив от присъствалите на заседанието 10 души 7 трябва да гласуват за прекратяване на правомощията, а са гласували шестима, поясни Алиш. В този смисъл и информацията от Общинската избирателна комисия за прекратени правомощия на кмета е подвеждаща. „Защото на практика взето решение няма”, заяви Алиш.

Заседанието на ОИК бе проведено заради влязла в сила присъда срещу Насуф Насуф за извършено длъжностно престъпление през 2007 г., когато пак е заемал кметския пост. Върховният касационен съд е потвърдил решението на Варненския апелативен съд, постановил присъда от две години и шест месеца лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок и забрана да заема държавна длъжност за три години. Решението на ОИК бе изпратено до ЦИК и Окръжната прокуратура в Силистра.

2 thoughts on “Продължава сагата с поста на новоизбрания кмет Насуф Насуф

  1. Да не би да има някаква грешка. Човек като чете имената, не може да разбере дали става въпрос за българска община. Тоя Насуф да ходи и той да се крие в турското посолство, при своите.

    Палец нагоре 3 Палец надолу 1

  2. А Общинския съвет не е ли длъжен да изпълнява решенията на Върховния касационен съд на Република България? Или Главиница е друга държава.

    Палец нагоре 2 Палец надолу 0

Comments are closed.