Разказвачът с туш и перо Георги Атанасов показва фантастичния си свят в Силистра

Няколкостотин часа филигранна работа е събрал в изложбата си графикът от Добрич Георги Атанасов, открита в Художествената галерия в Силистра. Изключителните 48 художествени творби, пълни с фантастични, митологични и от народния епос, герои и сюжети, са оплетени като финни дантели от въображението на автора. От няколко дена до месец е работата по една картина, сподели Георги Атанасов. Той използва една от най-сложните техники в изобразителното изкуство – рисуване с туш и перо, което придава усещане за олекотеност, но и здрава спойка между сюжетните линии в композициите.

Изложбата бе открита навръх Международния ден на музеите – един отличен подарък към ценителите на изобразителното изкуство от Клуба на дейците на културата с председател Марин Минев – Джона, носител на званието „Будител на годината“ за 2021 г. Помогнаха му община Силистра и домакинът – Художествената галерия.

В събитието присъстваха областният управител Катя Кръстева и заместникът й Минчо Йорданов, зам.-кметовете Мария Недялкова и инж. Тихомир Борачев.

Благодарният за оказаното му уважение Георги Атанасов подари на Художествената галерия и жителите на Силистра една от творбите си.

Георги Атанасов е роден през 1954 година в гр. Добрич. Завършва ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” специалност графика при професор Никола Хаджиганев. Член на Сдружение на художниците „Ателие 13” – Добрич. Има над 25 самостоятелни изложби и участия в много колективни, национални и международни изяви в страната и чужбина – Франция, Румъния, Хърватия, Русия, Словакия, Белгия и др.

Работи в областта на живописта, графиката и рисунката.

Негови картини притежават художествените галерии в Добрич, Русе, Силистра, Шумен, Балчик, както и в частни колекции в Белгия, Русия, Канада и др. Живее и твори в гр. Балчик и с. Пиргово, Русенско.