Разкриват 3 нови социални услуги

Три нови дейности са заложени в актуализирания план през тази година към общинската стратегия за развитие на социалните услуги на територията на цялата община Силистра, информираха от крайдунавското кметство. През миналата година заедно със стратегията Общинският съвет в Силист

Три нови дейности са заложени в актуализирания план през тази година към общинската стратегия за развитие на социалните услуги на територията на цялата община Силистра, информираха от крайдунавското кметство. През миналата година заедно със стратегията Общинският съвет в Силистра утвърди плана за 2012 година, но през последните месеци, след анализ и оценка на ситуацията, са установени нови потребности от социални услуги, обясниха специалистите от общината след заседание на координационния съвет за изпълнение, мониторинг и оценка на стратегията, чийто председател е зам.-кметът Денка Михайлова.
Според експертите, че в актуализирания план е заложено да бъде обособен Център за временно настаняване при кризисни ситуации, да бъде създаден Център за настаняване от семеен тип на хора с психически разстройства, както и Център за ранна интервенция за деца с увреждания, като средствата за тях ще се търсят по оперативните програми или друго външно финансиране.
Също според плана, през 2012 година се предвижда увеличаване на капацитета на услугата „Приемна грижа”, като очакването е поне още 6 семейства да станат приемни родители. До края на годината трябва да завърши и изграждането на Центъра за настаняване от семеен тип за деца с увреждания, финансиран по ОП „Регионално развитие, където ще бъдат настанени деца от Дома за медико-социални грижи в областния град.
На същото заседание представителите на социалните институции, доставчици на социални услуги и членовете на координационния съвет са обсъдили още проекта за развитие на социалните услуги през 2013 година. Документите ще бъдат предложени за утвърждаване от общинския съвет най-вероятно през април, добавиха от общината.

4 thoughts on “Разкриват 3 нови социални услуги

 1. Аз лично виждам три нови центъра за назначаване на хора. Нищо друго. Общината не разполага с ресурс за нищо.

  Палец нагоре 5 Палец надолу 3

  1. И три нови места за назначаване на некадърни гербери, които няколко месеца по-късно ще бъдат махнати за да дойдат следващите в списъка…не сте по-различни от балушката, я и неговите хора още си седят и царуват…

   Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 2. Добре е, ако има реална полза. Не е така в Алфатар: там старчески дом спечели някакъв проект за обществена пералня и гонят децата от тяхната детска гпадина за да настанят пералнята !!!
  Семейството на брат ми гледа малко дете в Алфатар и са възмутени.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.