Само двама кандидат-кметове уважиха поканата на КНСБ

 

 

KNSB 8Сякаш става традиция в Силистра, поканите на КНСБ към кандидати за народното доверие да не бъдат уважавани. Миналата година по време на парламентарните избори от всичките над 20 мераклии да стават народни представители се отзоваха само двама.

Тази година „сценарият” се повтори. От поканените на срещата, известни до онзи момент 7 бъдещи кандидат-кметове отново поканата на синдиката бе уважена от двама. В залата на Художествената галерия се бяха събрали около 40 синдикални членове и председатели на структури на КНСБ от силистренски фирми и институции. Част от своите платформи, идеи и намерения с евентуалните си социални партньори споделиха председателят на коалиция „Гражданско единство” Александър Сабанов и издигнатият от БСП за кмет Станислав Стойков. Непокътнати останаха студените води на ГЕРБ, НФСБ, „Атака”, ДПС и АБВ.KNSB (31)

Пристигналият специално за срещата вицепрезидент на КНСБ Пламен Нанков не успя да се запознае с хората, с които един ден може би ще работят заедно за решаване на социалните и трудови проблеми. Такава бе и целта на срещата – да бъдат обсъдени идеи за по-добър социален диалог, за местното икономическо развитие, за пазара на труда и за подобряване на жизненото равнище на хората в региона.

„Създаването на Тристранен съвет за сътрудничество трябва да бъде един от основните приоритети в работата на бъдещите управляващи”, обяви председателят на Регионалния съвет на КНСБ в Силистра Димитричка Пейкова при откриването на срещата. По думите й това е пътят, чрез който да се обхванат мащабно проблемите на общината и да се търсят правилните решения.

„КНСБ определя развитието на сътрудничеството с местната власт като процес за изграждане на доверие и възможност за общи действия за постигане на по-добро социално-икономическо развитие на общината”, заяви вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков.KNSB (10) Според него, освен липсата на работа, нещо много страшно е нежеланието на младите да работят в България, а да търсят прекия път към емиграция. Трябва да научим и местните власти, че ние не сме електорални единици, а хора със своите проблеми, желания и виждания. Ето защо правим тези срещи, за да бъдем чути, преди всички да започнат с големите обещания в предизборната кампания”, обяви още Нанков.

Димитричка Пейкова изнесе данни, които поставят община Силистра на едно от челните места в страната по висока безработица – 13,1%, при средно ниво от 9,8%.

„Кадри няма, млади не останаха. Обучението на един кадър е тежък процес, ясен за всички. А, научи ли се веднъж, младият човек бяга навън – за повече пари, за по-добро развитие. Младите искат развитие, което не могат да намерят в Силистра. В тази насока трябва да се работи”, заяви и кандидатът за кмет Александър Сабанов.

На срещата бяха обсъдени и въпроси, свързани с образованието и здравеопазването в града. В края на дискусията вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков призова кандидатите за местна власт за „честна игра” по време на предизборната кампания.

1 thought on “Само двама кандидат-кметове уважиха поканата на КНСБ

  1. Та то синдикати има ли? Появяват се когато има какво да приберат за себе си. Смешници

    Палец нагоре 9 Палец надолу 0

Comments are closed.