Силистренските строители не искат да са само подизпълнители по проектите

Oblast stroiteliОбластният управител Стоян Бонев се срещна с представители на силистренската структура на Камарата на строителите, най-голямата организация в структуропределящ бранш в страната. Сред тях бяха председателят й Димо Мирчев, Цанка Атанасова, Евгени Георгиев, Иво Лозев и Димитра Желева.

Гостите поставиха на представителя на държавната власт редица наболели въпроси. Основният бе свързан с проблеми по участие в конкурси за обществени поръчки, където силистренските фирми най-често са само подизпълнители. Разгледано бе и бъдещето на инфраструктурата в областта, заедно с мечтата за мост над Дунав.

В разговора бе застъпена и темата за кадровото обезпечение в строителните фирми с различни специалности. За пръв път от няколко години Комисията по заетост при Областния съвет за развитие утвърди за следващата учебна година в държавния план-прием на областта новата специалност „Строителство и архитектура” и „Интериорен дизайн“ в Професионалната гимназия по строителството „Пеню Пенев“ в Силистра. Тя е резултат и от активното съдействие на Камарата на строителите, чиито членове участват с пълноправен глас в различните съвещателни органи на областната администрация.

2 thoughts on “Силистренските строители не искат да са само подизпълнители по проектите

 1. Е как за първи път. Някога такава специалност имаше в това ПТУ.Това училище вече е на закриване. Няма да има кандидати за него следващата година,колкото и хитри наименования да се дават на отделните специалности. Аут на това училище…
  Няма да има промени,момчета и момичета. Вие все подизпълнители ще си бъдете. Такава е съдбата на силистренските фирми.

  Хей най-после ще се строи мост до Силистра.
  Да ви кажа. Този мост вече е на 150 години. Не миналия, а по-миналия век е била лансирана такава идея и то не от нас българите. Бях мъж в разцвета на силите си,когато за мост до Силистра се заговори отново.Сега съм вече над седемдесетте и пак чувам за мост.
  Стига с тая дивотия. Омръзна ни да слушаме за този мост.Не чувствате ли,че прекалявате вече.

  Палец нагоре 4 Палец надолу 0

  1. Нима го има още това училище. Кои са повече ,ако го има,учителите или учеиците.

   А там, до него ,имаше друго училище. Мисля,че „вапцаров“ се казваше.То стана ли основно училище.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.