Списание „Щъркел” представи клуб „Родолюбци” от Силистра

RodolubciНационалното онлайн списание „Щъркел” публикува материал за дейността на клуб „Родолюбци” към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Силистра. В него членуват талантливи второкласници, които често се събират заедно, пеят песни, играят игри, измислят чудновати истории. Така са направили и сега, влизайки в творческо съавторство и написвайки приказките „Горски светофар” и „В горското училище”, също поместени на страниците на списанието.

Ръководител на клуба е учителката Маргарита Бончева, жена с голямо сърце и с грижа всички деца в него да се чувстват свободни и равнопоставени. Тя ги учи да бъдат добри и вежливи, да живеят с любимите си герои от приказките, да дават полет на въображението си. Учи ги и да обичат Родината, поясняват от списанието, създадено по социалния проект „Щъркелите”, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство.

Както вече съобщихме, проектът бе разработен от екип с ръководител изявената поетеса, музикант и общественик Маргарита Друмева от Силистра. Преди тя беше композитор в ДТ „Сава Доброплодни”, а след закриването му се пресели в София, включвайки се активно и в столичния културен живот. Продължи да жъне успехи на различните фестивали за бардове, където неизменно завладява сърцата на публиката с прекрасните си авторски песни и стихове. Продължи да се занимава и с драматургия, защото пише и пиеси, някои от които успя да постави на софийска сцена. През ноември с група свои колеги започна реализацията на въпросния проект, заплануван да продължи до началото на юни. Част от него е и самото списание „Щъркел”, предназначено за малките читатели и излизащо в интернет.