Срацимир и Българка скоро може пак да останат без редовен транспорт

Sracimir avtobusНезаконните превозвачи продължават да създават проблеми на обществения транспорт по линия №23 до селата Срацимир и Българка, съобщи кметът на Срацимир Георги Костадинов.

Населението на двете населени места в община Силистра алармира медиите в началото на декември, когато редовният автобус спря напълно. Тогава причината бе, че превозвачът, спечелил линията, се отказа да я обслужва и след законовото предизвестие напусна общинската транспортна схема.

Над 200 човека останаха без редовен транспорт и веднага потърсиха медиите за помощ. Те направиха репортажите си, властта ги чу и реагира бързо. Веднага бе намерена превозваческа фирма, която пое курсовете. В момента по три пъти на ден до Срацимир и Българка пътуват микробуси – сутрин, обед и вечер. С по двама-трима пътници. Без човек да е специалист в този бранш, ще си направи сметката, че за печалба е трудно да се говори, но за загуба – със сигурност.

Проверките относно нерегламентираните превози са основно в правомощията на институции като ДАИ и КАТ. Те, обаче по никакъв начин не могат да докажат, че превозът с лична кола е незаконен, коментира кметът Георги Костадинов. И в селата всички знаят кой кара до града и обратно и всички ги ползват. Качват се и на микробусите, или стигат до разклона на главния път, където ловят други автобуси.

Не се знае докога официалният превозвач ще издържи на „конкуренцията” и пак няма да се откаже от линията. Тогава народът отново ще потърси медиите за помощ. И ще пристигне в Силистра най-вероятно с частната кола на комшията.

3 thoughts on “Срацимир и Българка скоро може пак да останат без редовен транспорт

 1. защо ги пишете тия работи хората сами са си виновни и да не хленчат че ще останат без автобус

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Значи ли това,че когато аз отивам по моя работа в друго населено място, нямам право да возя със себе си близки хора,съседи,приятели. Отиваме,свършваме си работата и се връщаме. Те или ще поемат част от разхода,или ще почерпят,или те ще ми помогнат/ да кажем заработят / някак си. Че нали дядо едно време натоварваше в каруца си пет,шест и повече момчета и момичета,които учеха в града и ни занасяше до Силистр Нас и багажа ни.

   Палец нагоре 2 Палец надолу 0

   1. Ех,че време беше.Колко много спомени от онова време.

    Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.