Стартира кампанията „Аз снимам моята България”

Monchil NEKOV in the European Parliamant in Strasbourg

В българските училища у нас и в чужбина стартира фотокампанията „Аз снимам моята България”, организирана от Просветното министерство и от Института за стратегии и анализи. Тя се провежда с подкрепата на евродепутата Момчил Неков от Силистра и ще продължи до 22 април.

Става дума за инициатива с конкурсен характер, при която надпреварата ще бъде за ученици, разпределени в две възрастови групи: от 5 до 8 и от 9 до 12 клас. Те ще се състезават в категориите природа, история и празници, получавайки възможност да представят родината ни такава, каквато я виждат – красива, весела, тъжна, героична и т.н. Ще си пращат творбите до самото министерство, научавайки подробностите относно регламента от сайта му www.mon.bg.

С оценяването ще се заеме авторитетно жури, което ще избере най-добрите 30 снимки и ще ги качи на сайта „Епицентър.бг” и на специалната страница за конкурса във „Фейсбук”. Там те ще бъдат подложени от публиката на онлайн гласуване до излъчването на шестима победители, чиято награда ще бъде екскурзия до Брюксел в края на април, съчетана с посещение в Европейския парламент. Тогава в сградата му ще бъде открита колективна фотоизложба на въпросните 30 снимки, която по-късно ще бъде показана и в Народното събрание. Това ще стане на тържествена церемония с участието на просветния министър, който ще удостои класираните на челните места млади фотографи и с предметни награди, споделиха от ведомството.

5 thoughts on “Стартира кампанията „Аз снимам моята България”

 1. Моля Ви, оповестете тук какъв е регламента .Трудно е да се търси в сайта на Министерството.

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

 2. Нали има Инспекторат по образованието. Нека поеме работата като изпрати в училищата подробности около конкурса. Нали това им е работата.

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

 3. Браво , Момчилчо.
  Възмъжал си.
  Ех, защо не съм ученик, за да участвам и аз.
  Поздрав на по-възрастните от теб.

  Палец нагоре 1 Палец надолу 1

  1. Тоя беше избран защото пенсионерите се объркаха на изборите

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. А другите как са избрани.
    Някой или по-точно не самите се записват на първо място в бюлетините.Не си ли спомняте какво казват умните хора7 “ И едно магаре постави на първо място в листта ,то тоще бъде избрано“.
    Момчето е наше.Силистренче е. От добър род.Родителите му са учители.Техните родители са уважавани хора.
    Момчето бе добър ученик в Силистра. Беше и добър студент. В Силистра и в област Силистра има много приятели.
    Умно,добре възпитано.Ще има добро бъдеще.Повярвайте ми…

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.