Стрелците на Спортното удариха пет места в ТОП-класацията на училището

Талантливата състезателка по спортна стрелба с пушка Ванина Илиева за трета поредна година стана състезател №1 на Общинското спортно училище „Дръстър“. Под вещото ръководство на треньора си Иванка Димитрова Ванина спечели през годината златен и сребърен медали от Държавното първенство за стрелба с малокалибрена пушка за девойки младша възраст в дисциплините 3х20 изстрела и 60 изстрела легнал. Добави към тях два бронзови медала от Държавното първенство за стрелба с пневматична пушка в дисциплината 60 изстрела и на смесени двойки за юноши и девойки старша възраст, три златни, един сребърен и един бронзов медали от държавни турнири във Варна, София и Търговище. За трета поредна година Ванина Илиева е и в първата петица на първите десет спортисти на град Силистра.

От десетте отличени спортисти на училището петима са състезатели по спортна стрелба, от които четирима са възпитаници на треньора Иванка Димитрова.

Традиционното тържество се проведе в Художествената галерия с участието на кмета д-р Юлиян Найденов и част от екипа му. Присъстваха членове на училищното настоятелство, родители и ученици. Празникът започна с минута мълчание в памет на Любомир Николов, който посмъртно бе отличен със сребърна монета от кмета д-р Юлиян Найденов, връчена на дъщерята му Радостина Николова.

Пожелания към учителите и учениците по повод тържествения момент поднесоха директорът на училището Веселин Суров, кметът д-р Юлиян Найденов, зам.-областният управител Стоян Бонев и др.

Освен почетната десятка Веселин Суров отличи и треньори и спортисти, постигнали през годината призови отличия и представили си достойно в национални и международни спортни форуми.

Почетната ТОП-десятка на Спортното училище

1. Ванина Илиева, 11 клас, спортна стрелба – пушка, треньор Иванка Димитрова;

2. Гергана Златева, 12 клас, самбо, треньор Неделчо Цвятков;

3. Камелия Славова, 9 клас, спортна стрелба – пушка, треньор Иванка Димитрова;

4. Стоян Стоянов, 10 клас, джудо, треньор Цветан Цвятков

5. Стелиян Бошнаков, 10 клас, спортна стрелба – пушка, треньор Иванка Димитрова;

6. Севдим Емурла, 12 клас, спортна стрелба – пистолет, треньор Иван Касчийски;

7. Дарен Кирилов, 7 клас, плуване, треньор Христо Бончев;

8. Росен Стефанов, 11 клас, футбол, треньор Ивайло Желязков;

9. Йоанна Великова, 12 клас, джудо, треньор Стефан Стефанов;

10. Мирослав Мирчев, 10 клас, спортна стрелба – пушка, треньор Иванка Димитрова.