Състезание по морски многобой започва днес в Силистра

8 отбора ще участват в започващата днес регата по морски многобой, чийто домакин е силистренската фирма „Поларис-8“, съобщиха от общин

8 отбора ще участват в започващата днес регата по морски многобой, чийто домакин е силистренската фирма „Поларис-8“, съобщиха от общинската администрация… В надпреварата ще се включат състезатели от Силистра, Варна, Козлодуй и отсрещния румънски град Кълъраш, уточни шефът на Дунавския клуб Валери Георгиев. Той допълни, че от Варна за участие са поканени отборите на военно-морското училище, Морската гимназия и тамошния морски клуб, представители на домакините от Силистра ще са състезателите от местния Дунавски клуб, фирма „Благстрой“ и спортен клуб „Багаин“, от Козлодуй е отборът на АЕЦ, а от Румъния – гребците от дунавския клуб в Кълъраш.
„Състезанието е за мъже и юноши-старша възраст, като в многобоя са включени дисциплините гребане „Ял-6″, теглене на въже, мятане на брусател, правене на морски възли и стрелба с въздушна пушка“, уточни Георгиев. Между самата надпревара организаторите са предвидили демонстрации на ветроходни умения на деца от 7 до 14 години.
Състезанието ще продължи 3 дни и ще завърши на 29 юни, допълни Валери Георгиев. Той съобщи още, че организатор на мероприятието е Българската федерация по морски многобой и приложен туризъм.  „Силистренци ще могат да наблюдават състезанието от Дунавската градина“, подчерта Валери Георгиев.