С над 3 милиона от Европа ще ремонтират основно училище в Силистра

PENTACON DIGITAL CAMERA

Основно училище „Отец Паисий“ в Силистра ще бъде основно ремонтирано и обновено, съобщиха от общината с пост във Фейсбук. 

Проектът на  администрацията, на стойност почти 3 300 000 лева, е одобрен за финансиране по процедурата „Модернизация на образователна среда” от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Мерки за енергийна ефективност ще бъдат въведени в учебния корпус и във физкултурния салон. Ще бъдат изградени специализирани кабинети по природни науки и по информационни технологии и роботика, съчетани със STEM среда.

Училището разполага с асансьор за хора със специални потребности, а сега се планира изграждане и на санитарни помещения за инвалиди. Ще бъдат направени и открити мултифункционални спортни площадки, а дворът на учебното заведение ще бъде облагороден.

Целта на проектното предложение е да се създадат условия за равен достъп до образование, благоприятна среда за учене, модернизирана общинска образователна инфраструктура, включваща иновативна енергийно ефективна среда в основното училище.