С нов облик ще посреща гостите си музеят в Сребърна

Природонаучният музей в Сребърна временно няма да приема посетители заради частичен ремонт на централната алея, стълбите и пространството около сградата. Това съобщи директорът на музея Елена Илиева. Подменя се настилката от балчишки камък с врачански.

Според Елена Илиева през миналата година осигурените приходи от над 30 000 лева са в рамките на нормалното, въпреки трудните условия. Музея са посетили повече от 10 000 туристи, като преобладават българските. В основната експозиция на музея има над 140 експоната – препарирани в миналото животни и птици.

„Целта ни е въпреки предизвикателствата да дадем възможност на посетителите да си тръгнат доволни от резервата със знания за биоразнообразието му, сподели Елена Илиева. Пандемията направи хората по-предпазливи.“ Според нея противоепидемичните мерки променят и структурата на разглеждането на резервата. „Стараем се да заменим според ситуацията едни услуги с други, за да се запази усещането за природа и емоционална безбрежност. Служителите в музея са всеотдайни и си вършат професионално работата, за да предават положителната енергия на своите гости“, убедена е директорът на музея в Сребърна.