Творческото фотографско ято се увеличи с три авторки

Izlozba photoТри възпитанички на Фотошколата „Иванов” от Силистра откриха в Регионалната библиотека /РБ/ своя обща изложба. Тя е дебютна за тях, още повече, че двете са ученички, а именно Тони Павлова от Езиковата гимназия „Пейо Яворов” и Нели Стоянова от ПМГ „Св. Климент Охридски”.

Третата авторка е служителка на Професионалната гимназия по строителство „Пеньо Пенев”. Тя се казва Ирина Василева и също като колежките си посещава отскоро школата, създадена преди 6 години от изявения фотограф и художник Илия Иванов. Той е и нейният ръководител, въвел през изминалия период десетки наши талантливи съграждани в тайните на фотографското изкуство. С цел да ги лансира пред обществеността, периодично им организира и изложби като настоящата, подредена във фоайето на първия етаж в РБ и запланувана да продължи до средата на октомври.

Показани са общо 30 завладяващи снимки – пейзажи, портрети, натюрморти, импресии. Те са увековечили красотите на нашия край, духовното му наследство, историческите и културните му забележителности.

Постигнато е нужното настроение, и то изключително майсторски, което говори за безспорния талант на дебютиращите авторки, присъствали на откриването заедно с учителя си Иванов. Не можа да се яви само Тони Павлова, понеже отсъстваше от града, споделиха от библиотеката.

2 thoughts on “Творческото фотографско ято се увеличи с три авторки

  1. Журналистиката е голяма лъжица. Не всеки може с нея да си хапва медец от бурканче.
    Ей, като те може с лъжица,то и с език може да се лиже ,само че от паничка…

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Много добре написана статийка.Реално,чисто достоверно.Така трябва да се пише!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.