Театърът възстанови „Хлапачката от 13-ия етаж“, утре я показва

Три драматични и куклени заглавия са в репертоарната програма на Храма на Мелпомена през февруари. Утре силистренските театрали ще представят на своята публика пиесата „Хлапачката от 13-ия етаж” на Мирча Йонеску – една постановка с премиера през 2013 г. и възстановена 7 години по-късно. На 17 февруари – „Зевзеци“ по Чудомир, а на 25 февруари – „Бай Ганьо“ по мотиви на класиката на Алеко Константинов. Постановките са от 19,00 ч.

Не са забравени и малките и най-редовни зрители на силистренския театър. Всяка събота до края на месеца от 11,00 ч. те ще гледат последователно: „Легенда за доброто сърце” по Ярослав Водражек, „Патиланско царство” по Ран Босилек, „Палечка” по Ханс Кристиан Андерсен и „Храбрият оловен войник и балерината” по приказките на датския писател.

Три юбилея празнува тази година силистренският Драматично-куклен театър, съобщи директорът му Златина Станева. Това са 150 години от първото театрално представление в Силистра през 1871 г., 80 години от обявяването на драматичния театър в Силистра за професионален и 40 години професионален куклен театър – отделна сценична институция до 1997 г., когато става обединението на двата театъра.