Топъл и мокър ще е Малък Сечко тази година

Нищо не може да уплаши старите силистренци, преживели и студове, и жеги през годините
Нищо не може да уплаши старите силистренци, преживели и студове, и жеги през годините

През февруари динамиката на атмосферата ще бъде повишена и ще има чести промени на времето, без да се образува съществена трайна снежна покривка в равнините, прогнозират от силистренската метеорологична обсерватория.
В началото на месеца ще бъде топло, с променлива облачност, често намаляваща до слънчево време. Около средата на първото десетдневие на места ще има слаби дъждове, последвани от понижение на температурите. През втората половина от десетдневието отново ще бъде променливо, с температури близки и по-високи от обичайните. Вероятност за превалявания има и към края на десетдневието.
Второто десетдневие ще продължи с кратки дъждове и сравнително високи температури, но около 15-ти ще вали и сняг. Към края на месеца времето ще остане променливо с редувания на дъжд и сняг.
Най-топъл в Силистра е бил февруари през 2002 г. със средномесечна температура плюс 8,4 градуса, а най-студен през легендарната 1954 г. със средна температура от минус 9,6 градуса. През 1954 год. в Силистра минималната температура на въздуха на 5 февруари е спаднала до минус 23,8 градуса. През 1995 г. на 27 февруари е измерена максимална температура на въздуха 23,7 градуса.
В Силистра най-много валежи през февруари е имало през 1969 г. – 130,4 л/кв. м, а най-малко през 1994 г. – едва 0,4 л/кв. м.