Три села в Кайнарджанско обявиха бедствено положение заради дъжда вчера

Пороен дъжд е предизвикал поражения в няколко населени места в община Кайнарджа, област Силистра, съобщават от местната администрация. Заради това е обявено бедствено положение в селата Зарник, Светослав и Добруджанка. „Няма пострадали хора“, заяви за Радио Шумен зам.-кметът на Община Кайнарджа Мая Бочева.

Проливният дъжд е започнал малко преди полунощ и е продължил около три часа. Разрушени са мостове и части от уличната настилка, увредени са електрически стълбове. Има наводнени къщи и съборени огради. Има опасност от срутване на три къщи в село Зарник. Хората са евакуирани от тях.

От администрацията съобщиха, че има забрана за движение на хора и автомобили по няколко улици в с. Зарник, заради опасност от пропадане на уличната настилка. По предварителни данни е унищожена и част от реколтата. По време на проливния дъжд снощи е изгорял лек автомобил, вследствие на късо съединение. Шофьорът и пътниците не са пострадали, информира Мая Бочева. Вчера е имало закъсали автомобили, днес те са освободени, добави тя.