Убиецът от Руйно ще лежи доживот, потвърди Варненският апелативен съд

Варненският апелативен съд потвърди присъдата на Окръжния съд в Силистра, с която подсъдим за убийство бе наказан с доживотен затвор. Мюрсел А. бе изправен на съд за това, че на 25.01.2017 г. край с. Руйно умишлено умъртвил 22-годишната Ангелка С. Деянието е извършено предумишлено. Подсъдимият трябва да обезщети за претърпените неимуществени вреди наследниците на жертвата с общо 350 000 лева.

Съдебният състав не смята наказанието за прекомерно. Подсъдимият има 7 предходни осъждания, включително като непълнолетен. През живота си не е бил трудово ангажиран. Създаденият план за убийството показва неговата комбинативност, но и изключителната престъпна упоритост при преследване на крайната цел. Всички данни за личността и действията му дадоха основание на Апелативния съд да приеме, че се касае за индивид с изключително висока обществена опасност. Характеристиките на деянието и на извършителя налагат той да бъде отстранен от обществото за максимално дълъг период, се посочва в мотивите.

Решението, потвърждаващо доживотната присъда на Мюрсел А., извършил предумишлено убийство, може да се обжалва пред ВКС. Това е втората доживотна присъда, дадена от силистренския съд за две години. През март същото наказание получи и убиецът на жена в села Скала. /