Украинският Хмелницки чака помощ от побратимите си от Силистра

Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов се обърна към силистренската общественост във връзка с пристигнало писмо от кмета на побратимения ни украински град Хмелницкий Олександър Симчишин за предоставяне на хуманитарна помощ. В писмото си украинският кмет посочва необходимостта на населението от хранителни продукти – макаронени изделия, детски каши, консерви – месо, риба, зеленчуци, бисквити, ядки, енергийни храни, медикаменти – инсулин, болкоуспокояващи, антибиотици и др.

Във връзка с полученото писмо община Силистра започва дарителска акция за събиране на средства и пакетирани хранителни продукти. Поставени са дарителници в сградата на общинската администрация, организирана е мобилна дарителница и е обособено място в сградата на общината за събиране на пакетирани продукти.

За информация телефони: 086 816 250; 086 816 239; 086 816 240; 086 821 015.

Местната власт моли силистренската общественост, производителите на хранителни продукти, собствениците на хранителни складове и магазини, земеделски производители, да се отзоват на призива в този тежък за украинския народ момент. Акцията започна на 7 март и ще продължи до 11 март. Целта е помощта да отпътува възможно най-бързо. За акцията са уведомени и в Секретариата на БЧК в Силистра.

Община Силистра предлага на пристигналите от Украйна и психологическа подкрепа, се казва в съобщението. Желаещите да се срещнат с психолог могат да се обадят на телефонен номер 086 816 250. На този телефон могат да се обадят и всички, които желаят да подслонят хора в нужда.