Утре от 17,30 до 18,30 ч. кръстовището на Старата автогара ще е блокирано от полицаите

Police protest (29)Силистренски служители на МВР и техни колеги от други правоохранителни структури продължават протестните си действия. Утре, 6 ноември, петък, от 17,30 до 18,30 ч. те ще проведат флашмоб по време на който ще бъде блокирано движението на превозни средства през кръстовището на Старата автогара. Това бе съобщено по време на вечерния протест по пътя Силистра-Шумен на кръстовището му с околовръстното, който се състоя в сряда.

Според Красимира Димитрова, зам.-председател на национално ниво на Синдикалния алианс „Сигурност”, основен организатор на протестните действия в Силистренско, в сряда са участвали над 500 полицаи, настоящи и бивши, техни приятели и членове на семействата им. От четирите посоки на кръстовището се извиха опашки от автомобили, камиони и земеделска техника на стотици метри. Пропускани бяха единствено автомобилите на особен режим и маршрутните автобуси. Мощно осветително тяло направи цялата обстановка да изглежда като от фантастичен филм – с дълги сенки и мигащи в далечината разноцветни светлини.

Според Димитрова акцията им е била възпрепятствана чрез провежданите в същия момент в областта специализирани полицейски операции. Изведнъж в този ден криминалната обстановка се утежнила и служители от Охранителна и Криминална полиция били изпратени на задачи. Много от присъствалите на протеста полицаи отказваха да говорят с медиите и се криеха от обективите на камерите. Те се притеснявали да дават изявления от заплахи за репресивни действия от страна на ръководството, обясни Красимира Димитрова.

Полицейската синдикалистка се съгласи с твърдението на някои медии, че през последните години новите кадри са се назначавали по политически признак. При максимален бал от конкурсите около 30 в недалечното минало, в структурите са влизали хора с оценки около 25-27. Днес се назначават полицаи с балове от едва 12 точки. Това е съвременният потенциал и кадрови ресурс на МВР в момента, заяви Димитрова.

4 thoughts on “Утре от 17,30 до 18,30 ч. кръстовището на Старата автогара ще е блокирано от полицаите

 1. Забележете как всички ще бъдат облечени еднакво – дънки , черни кожени якета и тежки обувки , като мутри…
  Такъв е манталитета на БГ полицая – мисли че трябва да изглежда страховито и хората да се плашат от него , не може да разбере че полицията е за да служи на хората и да им помага

  Палец нагоре 8 Палец надолу 1

  1. И задължително с качулки или бейболни шапки! Мутри от всякъде!

   Палец нагоре 3 Палец надолу 0

 2. Споко, срещу 20 лева издават „пропуски“!

  Палец нагоре 9 Палец надолу 0

 3. Последният абзац ясно показва какво е качеството на личния състав в МВР. Благодарности на синдикалистката!
  След като балът им е паднал наполовина, нека и благинките да паднат с толкова!

  Палец нагоре 7 Палец надолу 1

Comments are closed.