Учениците на Секулово се поклониха на създателите на Българската държава

В навечерието на националния празник Трети март ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Секулово посетиха исторически забележителности в Шумен. С кратка литературно-музикална програма децата поднесоха венец пред обновения Паметник на загиналите от 5-ти дивизионен артилерийски полк.

На монумента „1300 години България“ – един от символите на Шумен, най-големият исторически паметник в България, учениците представиха тържествено поклонение пред създателите и защитниците на българската държава.

Националният флаг, училищното знаме, горящи факли и множество балони в бяло, зелено и червено придружаваха тържествените слова на децата, в знак на почит, признателност, уважение и слава на хилядите знайни и незнайни войни, загинали по бойните полета за свободата на нашата родина – Република България.

Директорът на училището Мая Матеева благодари на всички учители, съпричастни на идеята и на ръководителите, подготвили деца и реквизита за вълнуващото събитие – Наташа Стоянова, Гюлназие Хакъ, Сюлбие Мехмед.