Училища излизат в грипна ваканция

Със заповед на и.д. кмет на община Силистра Милен Пенчев, на 2, 3 и 4-ти февруари ще бъдат преустановени учебните дни за Езиковата гимназия „Пейо Яворов” в Силистра, съобщиха от общината. Оттам добавиха, че мярката е предприета, след като от РИОКОЗ са изразили становище, че това е наложително, заради установена висока заболеваемост в училището – над 28 процента от всички ученици.
Грипната ваканция няма да се от

Със заповед на и.д. кмет на община Силистра Милен Пенчев, на 2, 3 и 4-ти февруари ще бъдат преустановени учебните дни за Езиковата гимназия „Пейо Яворов” в Силистра, съобщиха от общината. Оттам добавиха, че  мярката е предприета, след като от РИОКОЗ са изразили становище, че това е наложително, заради установена висока заболеваемост в училището – над 28 процента от всички ученици.
Грипната ваканция няма да се отучва, допълват общинските образователни експерти. Пропуснатите часове ще бъдат компенсирани чрез преструктуриране на учебното съдържание, обясниха още те.
Междувременно стана известно, че общо 7 училища в област Силистра преустановяват от утре учебната си дейност. Това ще е до края на седмицата. Според справка от образователния инспекторат в Силистра, болни от грип и остри респираторни инфекции са 25 процента от учениците.  Училищата, които излизат в грипна ваканция са СОУ „Васил Левски” – гр. Дулово  – 27.8 % болни ученици, ПГООТ – гр. Дулово – 27.44 % болни, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Секулово (община Дулово) – 22. 8 % болни, ЕГ „Пейо Яворов” – гр. Силистра – 28.6 % болни, ПГ по МСС „Н. Й. Вапцаров” – с. Средище (община Кайнарджа) – 36.70% болни, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Брадвари (община Силистра) – 21.33% болни, ОУ „Св. Климент Охридски” – с. Проф. Иширково (община Силистра) – 21.53 процента болни ученици.
Предвид процеса на преструктуриране на РИОКОЗ и РЦЗ, и сливането им в регионалната здравна инспекция, който протича в цялата страна, областният управител д-р Владимир Янков, базирайки се на правомощията си, подкрепи предписанието за спиране работата на горепосочените училища до края на седмицата, допълват още от общината.

9 thoughts on “Училища излизат в грипна ваканция

 1. Колкото са болни от ег,толкова са и от другите училища в града.Хора от РИО и РИОКОЗ, от общината и областната управа,да не се заблуждаваме,като ще пускате училища в грипна ваканция заради непроверени %,пускайте всички в града, поне да не мразуват.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Днес трябваше да се затворят училищата заради много ниските температури в стаите, рядко надхвърлящи 10-12 градуса.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. днес един баща на ученик ,по професия адвокат,ми каза,че когато в арестите температурата падне под 18 градуса,закона задължавал да пуснат арестантите.
    попитах го защо не заведе дело срещу кмета Сергей Игнатов,той ми отговори,четова може да стане в държва където има съд,не само на книга.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Спите ли от РИО,или така ви е удобно?ЕГ-болни,а другите-здрави в леда и студа при -10гр. навън и 10гр. в стаите.Това тест за издържливост ли е, или спазвате нормативи?Чак изглеждате странно,нали става въпрос за деца. Или от ЕГ просто ви притиснаха…

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. ехо добрич не учат варна съшто еее софия и те шумен русе силистра да еееее да еее като ее село так еееее

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Така е, те там са умни. За да ги надминем, момченце, трябва да се учи, а не да се кисне в чалга-клубовете

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Те селата не учат,тук поне да помислят какво правим при този студ-срудуваме ли,учим ли или се броим.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Явно от РИО са привърженици на моржуването. Кога им е пукало за децата. Важни са документчетата и запетайките в нормативните актове. А децата………. Като ще обявяват грипна ваканция да е за всички. Защо трябва да чакат всички да се разболеят.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. Да пуснат всички …
  Не бива така, днес нали ги гледах от ЕГ цял ден из града, и злорадстват че другите, не са във ваканция …

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.