Холивуд и Кан завидяха на силистренския Фестивал на приказките

С драматизация по класическата приказка „Червената шапчица“ на Шарл Перо, представена от малките театрали на детска градина „Иглика“, в Силистра стартира първият ден на Първия Фестивал на приказките.

С голям интерес малките силистренци от седем детски градини, техните родители и учителки изгледаха в салона на Общината произведенията на сценичните изкуства, интерпретирани от художествените наставници и пресъздадени от малките таланти.

Денят започна с импровизирано дефиле през центъра на града, почти като това по червените килими в Холивуд и Кан, с тази разлика, че силистренските малки актьори бяха по-искрени и развълнувани. Десетки хитърпетровци, червени шапчици, неродени моми, пролетни цветя, слънца и луни, осветиха мрачното небе над Силистра.

Утре фестивалът продължава с „професионалните“ театрални изяви на по-големите участници от някои общински училища.

Естествено, културната проява е посветена на предстоящия 1-ви юни – Международен ден на детето. Празниците продължават в сряда, когато от 17,00 ч. на централния градски площад шоу спектакъл с танци, игри и забавления ще предложи и Драматично-кукленият театър. И силистренската Регионална библиотека ще поздрави настоящи и бъдещи читатели с Весел карнавал от 10,00 ч. пред сградата си.