Целия си арсенал приложиха огнеборците в почивните дни – спасяваха, гасиха и обезопасяваха

Силистренски огнеборци са оказали техническа помощ след сигнал за възрастен трудноподвижен мъж, останал заключен в апартамента си в Силистра. Произшествието станало на 23 юли около 22,30 ч. С автомеханична стълба пожарникарите проникнали през терасата в жилището на мъжа и отворили входната врата.

И на 12 сигнала реагирали екипи на противопожарните звена в Силистренска област през периода 23-25 юли, съобщава пресцентърът на полицията. Осем от тях са за пожари в сухи треви и отпадъци, причинени от небрежна работа с огън. Няма материални щети, спасени били 2 леки автомобила и 2 къщи в Силистра, къща в село Окорш, 2 къщи в село Белица и една в село Зафирово.

Пожар в сухи треви се прехвърлил върху необитаема къща и горски масив в село Краново. Произшествието станало на 24 юли около 17,30 ч. вследствие на небрежна работа с огън. Изгоряла къщата, както и ниска растителност в гората. В гасенето на пожара редом в огнеборци от Противопожарен участък – Кайнарджа участвали 8 човека от Доброволното формирование на общината, както и трима лесничеи. Благодарение на усилията им пожарът е потушен и са спасени 2 къщи.

Огнеборци от Дулово реагирали на сигнал за запалена газова бутилка в частен имот в града на 23 юли в 13,51 ч. Техническа неизправност е причина за произшествието, при което е унищожена бутилката. Огнеборците загасили огъня и изпуснали останалото количество газ на безопасно място.