Четирима нападнаха семейство в с. Ветрен

Полицията в Силистра изяснява инцидент, станал в неделя вечерта около 21.30 ч. в близкото до града с. Ветрен, съобщиха от ОД на МВР.

Полицията в Силистра изяснява инцидент, станал в неделя вечерта около 21.30 ч. в близкото до града с. Ветрен, съобщиха от ОД на МВР. ..Тогава четирима мъже – В.П. (42 г.), Г.С.(33 г.),  П.Д.(24 г.) и Р.Т.(34 г.) нахлули в частен дом и потрошили два автомобила – джип „Ланд Ровър“ и джип „Чероки“, отправяйки закани към собственика им и неговата съпругата.
Потърпевшите веднага повикали на помощ полицията, разказаха съседи на атакуваното семейство. Блюстителите на реда прибрали в ареста трима от хулиганите за 24 часа. „Срещу четиримата нападатели е образувано дознание“, уточниха още от силистренската полиция.
„Пострадалият е общинският съветник от ГЕРБ и собственик на заведение Ивайло Йорданов, а двама от нападателите са брата и сина на шефа на местното РПУ  Димитър Петров – Веселин Петров и Пламен Петров“, съобщиха днес жители на с. Ветрен. Според тях, конфликтът между Веселин и Ивайло бил на бизнес основа. Те са собственици на различни заведения в Силистра и вероятно са се скарали заради клиентелата и различните цени, гадаеха техни познати.
Пред Паралел44 Ивайло Йорданов и Веселин Петров потвърдиха за инцидента, но разказаха различни версии. Според Йорданов, четиримата нахлули ненадейно и започнали да сипят закани и да трошат стъклата на джиповете му пред 6-ма свидетели. Гневът на Веселин Петров бил заради по-ниските цени в заведението на Йвайло Йорданов.
„Има такъв инцидент, но не по този начин“, обясни днес и Веселин Петров. „От година и половина Йорданов ме псува на майка и нарича жена ми селянка, бяхме на Дунава и пътьом се отбих в тях да се разберем като мъже. Но той пак почна да ме псува, всъщност всички само крещяхме един на друг, не сме си посягали“, твърди Петров. Според него, в разгара на скандала върху групата скочило куче и в стремежа си да го изпъдят, Петров хвърлил тухла, която обаче уцелила стъклото на джипа и то се счупило. „Племенника ми Пламен се афектира, защото Ивайло Йорданов взе да псува баща му, но имаше само викове и крясъци“, подчерта Веселин Петров. Той също се закани, че ще съди опонента си Ивайло Йорданов за лъжесвидетелстване.