Шампионска и две вицешампионски титли за младите силистренски стрелци

Strelba medal (1)С една шампионска и две вицешампионски титли се завърнаха стрелците от Общинското спортно училище „Дръстър” и състезатели на Стрелкови клуб „Снайпер-92” от проведеното преди дни в столицата Държавно първенство по спортна стрелба с малокалибрено оръжие за всички възрастови групи. Срещата на стрелковия рубеж бе от Държавния спортен календар на Българския стрелкови съюз и в нея участваха 14 от най-добрите отбори в страната.

Най-точна от всички бе седмокласничката Ванина Илиева при момичетата, която за втора поредна година се окичи със злато и защити шампионската си титла в стрелбата с пушка на 50 м, 30 изстрела в положение легнал. Тя прояви увереност и желание за победа и това се оказа достатъчно за нейния успех.

В същата дисциплина, но при момчетата, дебютантите Александър Жеков и Младен Господинов, от същия клас, показаха добри резултати и се класираха съответно на шесто и седмо място, а бившият възпитаник на ОСУ „Дръстър” Боян Йорданов зае по-престижното пето място.

Опитната дванадесетокласничка к.м.с. Теа Димитрова завоюва два сребърни медала с пушката си на 50 м в упражненията 3х20 и 60 изстрела легнал. За първа година тя стреля при девойки, старша възраст, прояви повече предпазливост и оправда целта си да влезе в тройката, сподели треньорът й Иванка Димитрова. По петите я следваше, с много малка разлика, още една дванадесетокласничка, възпитаничка на ПГСУАУ „Атанас Буров” Гергана Иванова, която се класира съответно на четвърто и пето място в същите упражнения.

Представителката на СК „Снайпер-92” при жените Гинка Дачева се нареди на шесто място в стрелбата със спортен пистолет на 25 м.

Веднага след завръщането си медалистите бяха поканени на среща от директора на ОСУ „Дръстър” Петър Цветков, който поздрави спортистите за поредните им големи успехи