Шефът на театъра в Силистра представи на кмета новите актьори, драматург и зам.-директор

Директорът на драматичен театър „Сава Доброплодни“ в Силистра Б

Директорът на драматичен театър „Сава Доброплодни“ в Силистра Борислав Ненков представи на кмета Иво Андонов новите актьори, които през този сезон ще играят на добруджанска сцена… Заедно с тях Ненков представи също така новата драматуржка на културната институция – Николина Делева, както и своята заместничка – Мина Симеонова. Тя е добре позната на силистренци, тъй като животът й а свързан с театъра в дунавския град.

Младите актьори, заедно със своите директор, зам.-директор и драматург, се снимаха за спомен с кмета Иво Андонов.
Младите актьори, заедно със своите директор, зам.-директор и драматург, се снимаха за спомен с кмета Иво Андонов.

В неформална обстановка Андонов попита младите актьори как се чувстват на новото работно място и какви са им първите впечатления от Силистра. Наред с това той се поинтересува от Борислав Ненков дали всички социално-битови проблеми на новите актьори са разрешени и пое ангажимент, ако има такива, да помогне в тяхното разрешаване. Иво Андонов не скри пред младите артисти, че също е син на театрали, а Борислав Ненков припомни, че родителите на кмета са сред емблематичните имена за силистренския театър, които ще останат в неговата история със своите блестящи роли, изиграни на сцената на нашия театър.

Част от новите актьори в силистренския театър, за които директорът Борислав Ненков каза: "Млади, красиви, талантливи и амбициозни".
Част от новите актьори в силистренския театър, за които директорът Борислав Ненков каза: "Млади, красиви, талантливи и амбициозни".

Новите попълнения през този творчески сезон в Силистра са Ирена Чернева, Татяна Куртева, Петко Петков, Мони Илиева и Станислав Георгиев. Всички те имат висше театрално образование и са ученици на проф. Надежда Сейкова във Варненския свободен университет и на доц. Иван Налбантов в Пловдивския университет.  Младите артисти споделиха очарованието си от дунавския град и надеждите, че ще допаднат със своята игра на силистренската театрална публика. Според Борислав Ненков,  за последните 10-15 години това е първото солидно подмладяване и обновяване на актьорска трупа, като театралният шеф допълни, че има готовност през пролетта да привлече още млади артисти.
Андонов и Ненков ще се срещнат в идните дни с представители на местния бизнес, като на серията от срещи те ще помолят местните бизнесмени, въпреки кризата, да подпомогнат финансово силистренския театър. Борислав Ненков отново припомни, че на 24 ноември предстои премиерата на “Женско царство” от Ст. Л. Костов, в която ще играят всички нови млади актьори. Кметът Андонов пък заяви, че е хубаво повече да не се пращат покани с безплатни билети за всяка премиера. „Считам, че е редно и логично да си купя билет от касата, като по този начин ще подпомогна нашия театър“, обясни градоначалникът.