photo_verybig_96489Цяла седмица България живя с тенис турнира „Sofia Open”. Живя с победите на Григор Димитров. Съпреживяваше, радваше се, гордееше се. И с право. Гришо сътвори невероятно шоу. Но турнира свърши, а с него за хората в дълбоката провинция, забавленията започнаха да се броят като пръстите на пиян стругар в машиностроителен завод.

Но, да не униваме! Задава се още по-голямо шоу, което ще ни забавлява цял месец. Нищо, че обикновено за такива забавления плащаме скъпо и дълго след края им. Наближава голямото шоу „ Предизборна кампания 2017”.

Макар, че до официалното му начало остават броени дни, то вече тече с пълна сила. Започна голямото наддаване, битката за всеки глас. Платформи, обещания, казано на жаргон-качване на мизата. И неща, които до преди месец бяха невъзможни, днес всеки ни убеждава, че са напълно реални. По-високи пенсии, заплати, доходи, … „чешми с мед и масло”, и т.н, и т.н. Българският гений е перефразирал много добре, известната мисъл на кайзера Ото фон Бисмарк Най-много се лъже преди война, по време на избори и след лов”, в „Най-много се лъже преди избори, преди секс и след риболов”.

По всички „холивудски” правила много важен фактор едно шоу да е успешно, освен сценария, са актьорите. Кой ще е с главна роля, кой с второстепенна, кой ще е в миманса.

Засега само един от участниците в Голямото шоу, коалиция „БСП за България”, официално обяви кой ще е главният им герой. Младият социалист, но пък социалист трето поколение, Стоян Мирчев. Кратката биографична справка показва, че той е депутат от 43-то Народно събрание, син на социолога Михаил Мирчев и внук на дългогодишния съратник на Тато, БКП-величието Стоян Михайлов. Толкова. Има ли връзка с Силистра? И какво ще предложи той, извън партийните директиви? Колко местни избиратели го разпознават? Това ли разбира под обновление лидерката на БСП, Корнелия Нинова? Нима няма достатъчно образовани, млади, силистренски социалисти? Намирисва на чиста проба „парашутизъм”. А в последните години силистренци са се нагледали на „парашутисти”. Справка: последните парламентарни  избори. И на 27 март, в деня след изборите да не се появят обяви от типа:”Продавам парашут, втора употреба, малко изцапан с екскременти”.

Другия играч в шоуто, ПП ГЕРБ, засега само номинира своите актьори. Но там се откроява името на бившия финансов министър Владислав Горанов. Едва ли е номиниран, да бъде на последно място в листата. Дали пак говорим  за „парашутизъм”? Май изборната максима „Местен, свестен и известен” тук не важи. В „ наше село” всеки е известен. Свестноста ли е под съмнение? Доверие ли липсва? Един „Генерал” знае.

Засега останалите играчи в шоуто мълчат. А те не са никак малко. Цели 27 трупи и ансамбли са се регистрирали за участие. Ще трябва да тръпнем в очакване още няколко дни. За да видим дали „парашутния десант” ще продължи. Ще видим.

Най-важното за пореден път да не забравяме, че „Най-много се лъже преди избори, преди секс и след риболов”. И ако първите две някак си ги преглъщаме, неприятното усещане, когато сме на неправилния край на въдицата, остава дълго.

4 thoughts on “Шоуто трябва да продължи

 1. Стоян Мирчев – трето поколение социалист , внук на съратник на Тодор Живков …
  Е нали БСП нямат нищо общо с БКП …
  Май Кутев е прав като казва че социализмът е като СПИН – предава се от поколение на поколение …

  Палец нагоре 14 Палец надолу 3

 2. Надежда Дробчева ще е водач на „Пембените“…

  Палец нагоре 1 Палец надолу 1

 3. Загубихте ме за гласуване.

  Палец нагоре 3 Палец надолу 1

 4. Герб този път ще пият студена вода един път стомна втори път …….
  Миналият път им мина номера с Милена Дамянова но този път няма да мине,
  хората са отвратени от такива номера не разбрахте ли беееееееееее.

  Палец нагоре 7 Палец надолу 0

Comments are closed.