Бизнесмен откри дарителска сметка за борба с коронавируса

Силистренският бизнесмен Свилен Стоянов постави начало на дарителска кампания под мотото „Заедно можем“, срещу разпространението на коронавируса на територията на Силистренска област, съобщи пресцентърът на общинската администрация.

Той преведе първата сума от 30 000 лв. в сметката за подпомагане на дейността на институциите в условията на извънредно положение ситуация, свързана с COVID-19.

В заявлението си Свилен Стоянов казва: „Поставям начало на кампанията с дарение от 30 000 лв. и считано от днес, до края на извънредното положение, от всички продажби към граждани в търговските ми обекти на територията на града – „Лъки Маркет“, строймаркет „Керпеден“, автомивка „Лъки“, ще бъдат внасяни 5% в тази сметка.

Призовавам местния бизнес в областта и най-вече чуждестранните фирми, опериращи в Силистра, в които работят наши съграждани, също да се присъединят и да помогнат на местната власт. Също така призовавам всеки един от Вас да осъзнае сериозността на ситуацията и да положи усилия, да се справим заедно, било то със спазване на карантина или чрез финансова помощ.

Събраните средства ще бъдат изразходвани стриктно, прозрачно и отчетно.“

Дарителят посочва за какво да бъдат разходвани средствата: допълнителни възнаграждения на медицинския персонал на първа линия с борбата на COVID-19 в МБАЛ Силистра и останалите медицински обекти в областта, за консумативи и материали, защитни облекла, и др. С даренията ще бъдат купени дезинфекционни препарати, предпазни средства за РУ на МВР, предпазни маски за всички в града и най-вече продавачите в търговските обекти. Ще бъдат набирани доброволци и предприети други необходими спешни мерки.

След призива на Свилен Стоянов, с огромна благодарност община Силистра обявява сметката, по която могат да се правят дарения:

Банка ДСК клон Силистра

IBAN:BG50STSA93008402675600

BIC STSABGSF

Вид плащане 445100

Основание на превода: Борба срещу COVID-19