Двойник на Радой Ралин пя в Хумористичния фестивал в Сребърна

Почти 400 души, обединени в 30 самодейни състава и индивидуални изпълнители от читалища и пенсионерски клубове от региона и гости от Североизтока и други краища на страната пяха и се смяха в село Сребърна. Имаше гости и от румънското село Чукънещи, населено с български потомци.

В събота, след двегодишно прекъсване, там се проведе 12-тото издание на Хумористичния фестивал „Сребърна пее и се смее” с основни организатори читалище „Възраждане 1940” и община Силистра, които, заедно с партия ГЕРБ и благородни спонсори – фирми и кооперации, осигури средства за провеждане на народното веселие. Въпреки, че фестивалът няма конкурсен характер всички участници получиха грамоти за участие, финансови награди и покани за следващия фестивал догодина.

Любопитен факт споделиха някои от участниците. Според тях във фестивала бил забелязан двойник на легендарния български сатирик Радой Ралин. След проверка се оказа, че ставало дума за водещия изпълнител в Мъжката певческа група на читалището в Ситово Гено Минев. Традиционно фестивалът се провежда под мотото „На кризата напук, ние пак сме тук” на сцената пред читалището. Според регламента всяка група имаше на разположение 15 минути да разсмее публиката. Така за часове наред чрез сценки, песни, танци, скечове и други прийоми на сценичното изкуство сребърци и гостите на селото се заредиха с весело настроение за през годината.