Деца от цялата страна нарисуваха и описаха мечтите си за света

Приключи ежегодният ученически конкурс за рисунка, есе и разказ „Дъга на толерантността“. Превърналият се в традиция цветен и обединяващ конкурс отново вдъхнови деца от Силистра и от различни краища на страната.

Тази година в конкурса се включиха над 120 ученици от община Силистра, градовете Алфатар, Дулово, Разград, Варна, Бургас, Сливен, Велико Търново, Сандански, София и Якоруда. Заедно с прекрасните рисунки и литературни творби, децата изпратиха и ценни послания, прикрепени към тях.

Освен пъстрия свят на етносите, младите хора разкриха и своята мечта и представа за света, в който биха искали да живеят. Независимо от етническа и религиозна принадлежност, както и социален статус, ние сме преди всичко хора, които живеем на едно място, споделяме еднакви болки и радости и се стремим да има разбирателство и доверие помежду ни, споделиха малките художници.

Конкурсът се провежда за тринадесета поредна година и се организира от община Силистра, Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси – Силистра в партньорство с Художествената галерия.

Отличените ученици получиха грамоти и ваучери за покупка, а всички останали участници – диплом за участие, рекламни материали с лого на конкурса и почерпка. Наградният фонд бе осигурен от община Силистра. Израз на уважение към труда и професионализма на учителите, които са стимулирали участието на своите възпитаници, бе благодарствен адрес до всеки един от тях от името на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов.