Дядо Коледа отново чака детските мечти в плик

За 27-ма поредна година „Български пощи“ ЕАД стартира традиционния детски конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“. Крайният срок за изпращане на писмата е 17 декември 2021 година.

За участие в конкурса на плика трябва да бъде изписан правилно адрес на подателя и да бъде заплатена пощенската услуга за изпращане на писмо. За получател да бъде посочено само „За Дядо Коледа“. Всички писма отговарящи на условията ще получат отговор от Дядо Коледа, а за най-оригиналните и красиви от тях ще има и подаръци.

Около 11 000 писма са били изпратени от българските деца до белобрадия старец миналата година, съобщиха от дружеството. Според пресцентъра му, пандемията от коронавирус не е повлияла отрицателно на детските мечти и Дядо Коледа отново е натоварен с много работа по разнасянето на подаръците.

Над 150 са били през 2020 г. писмата, изпратени от силистренски деца индивидуално или в колективни писма до Лапландия, съобщи директорът на пощата в Силистра Хюсеин Хамди.

С цел защита на личните данни на всеки един от участниците в конкурса, следва в съдържанието на самото писмо да НЕ се посочва адрес на подателя. Адресът следва да се изпише единствено на плика. Същият ще е необходим на организатора на конкурса с цел осъществяване на обратна връзка след провеждането на конкурса и съобщаването на спечелилите участници.

В съдържанието на писмото, с което ще се участва в конкурса, е необходимо да се посочат само двете имена на участника.

Отличените писма /без пликовете с адреса на подателите/, след приключването на конкурса, ще бъдат предадени за съхранение на ДА „Архиви“.

Участващите в конкурса „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“ писма /с рисунки, стихове, апликации и други/ стават притежание на организатора на конкурса – „Български пощи“ ЕАД, който може да ги използва за популяризирането на детския конкурс по избран от него подходящ начин.

Няма ограничения за това как ще изглеждат детските писма. Дали ще са ръкописни, печатни или придружени от ръчно изработени изненади, остава лично решение на малчуганите.

Общо в навечерието на коледните празници от Силистра до всяка точка на планетата тръгват над 15 000 различни пратки. Вече се забелязвало повишаване на броя на колетните пратки.