За празника на Силистра: Трима с отличия за заслуги и героизъм

Още трима силистренци ще се наредят сред личностите с особен принос в обществено-политическия и културен живот на града. На п

Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов награди героя Денислав Димитров
Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов награди героя Денислав Димитров

Още трима силистренци ще се наредят сред личностите с особен принос в обществено-политическия и културен живот на града. На последната сесия общинските съветници гласуваха докладни за присъждане на едно звание „Почетен гражданин на Силистра” и две отличия „За граждански принос”.
Със званието „Почетен гражданин на Силистра” посмъртно бе удостоен преподавателят по история Аврам Василев. „Уникален и емблематичен педагог за град Силистра, учителят-вълшебник, който знаеше как да извърви пътя до детската душа и завинаги да остане там“, се казва в предложението за присъждане на високото звание на местния клуб на учителите по история.
С отличието „За граждански принос” на община Силистра бяха удостоени героят Денислав Димитров, който в началото на лятото с риск за живота си спаси от удавяне в Дунав 13-годишно момче, както и бизнесменът Йовко Димитров, като изявен общественик, дарител и спомоществовател на община Силистра.
Наградите ще бъдат връчени на 14 септември, Кръстовден, когато е празникът на града, по време на тържествената сесия на Общинския съвет.
Носителите на най-престижното отличие на община Силистра – „Почетен гражданин“, вече стават 11. Сред тях са скулпторът Георги Чапкънов, завърналият се от либийския затвор д-р Здравко Георгиев, покойният Доростолски митрополит Иларион, дългогодишният кореспондент на БНР в Силистра Любен Антонов и др.

1 thought on “За празника на Силистра: Трима с отличия за заслуги и героизъм

  1. За АВРАМ ВАСИЛЕВ- с поклон и уважение!

    Палец нагоре 10 Палец надолу 0

Comments are closed.