Млади джаз певици са най-добри в музикален конкурс

 

SvilenaТалантливата млада певица и ученичка в Езиковата гимназия „Пейо Яворов” Свилена Георгиева от Силистра отново се оказа на върха. Този път тя стана победител в проведения във Варна Първи международен конкурс „ART STARS – звезди на изкуството”, спечелвайки първа награда в категорията „Поп и джаз пеене” в най-високата възрастова група. Наградата й бе връчена от компетентното жури, оглавено от изявения композитор Хайгашод Агасян, останал възхитен от изпълнената от нея авторска песен „Този мъжки свят”.

Още повече, че излезе на сцената заедно с балерините и нейни съученички Рая и Деница Черневи, предложили ефектен и завладяващ танц към песента й. Затова получи и специалната награда, едноседмична екскурзия до Италия, връчена й от Асоциацията на българските черноморски общини, както и наградата на Алтернативното жури, съставено от деца и младежи. Успехът й се подсилва от голямата конкуренция в лицето на многото изпълнители от различни държави, участвали във фестивала, чийто организатор бе едноименната фондация „Звезди на изкуството”.

Свилена се занимава от малка с пеене, бидейки възпитаник на Детската вокална студия „Бяло, зелено, червено” с ръководител Бонка Скорчелиева, с която преди няколко месеца завоюва третото място в онлайн-конкурса „Европа в хармония”. Тя е бивш вокал на тукашната рокбанда „Скандал”, а от известно време се е отдала на самостоятелна кариера. Печели високи отличия и в други престижни форуми, има и множество клипове в интернет, припомниха нейните фенове, пожелавайки й нови успехи.

В „по-младата” възрастова група и в същата категория второ и трето места спечелиха талантливи певици от Дулово. Солистките на Детската вокална група „Веселие” с ръководител Мариана Илиева – 11-годишните Юзлем Юзай и Азра Муса се поздравиха съответно със сребърен и бронзов медали. Ръководителката на момичетата изказа благодарността си на кмета д-р Юксел Ахмед и на управителя на комплекс „Джеми” за оказаната финансова подкрепа за участие в конкурса.