На 100% са заети „интензивните“ COVID-легла в Силистренско

Днес в Силистренско бе регистриран нов отрицателен рекорд по заболели за денонощие – 96 души. С над 670 заразени за 14 дни на 100 000 души население областта уверено върви към пълно затваряне на обществения живот. Почти 25% от добруджанци са с пълен цикъл на ваксинация, а над 6300 са си поставили и бустерна доза. 14 души са починали през последните две седмици.

Всичките десет „интензивни“ легла за болни от коронавирус пациенти в силистренската болница са заети, съобщи директорът й д-р Васил Славов. Те са единствени в областта.

По думите на д-р Славов силистренската болница разполага с нужната апаратура за разкриване на допълнителни интензивни легла, но няма достатъчно медицински персонал, който да ги обслужва. Най-остра е нуждата от медицински сестри.

От лечебното заведение съобщиха, че през последните месеци на миналата година рязко се е увеличил броят на децата, приети в болница с COVID-19. В момента около една трета от леглата в Детското отделение са заети от пациенти с коронавирус.

От петък в МБАЛ-Силистра е спряна всякаква планова дейност.

Имунизационният кабинет на Регионалната здравна инспекция в Силистра предоставя възможност за ваксинация без предварително записване на:

22 януари 2022 г. /събота/ от 9,00 до 14,00 ч.

23 януари 2022 г. /неделя/ от 9,00 до 14,00 ч.

Кабинетът е с адрес: гр. Силистра, ул. „Петър Мутафчиев“ № 82 /сградата на ХЕИ/.