Областният на Силистра оглави комитет за „Стена на славата“

Областният управител на Силистра Николай Димов оглави инициативния комитет за изграждане на „Стена на славата“ към паметника на „31-ви Силистренски пехотен полк“ /Железния/ в дунавския град. Почетен председател на комитета ще бъде ръководителят на силистренската организация на Съюза на ветераните от войните д-р Георги Дюлгер

Областният управител на Силистра Николай Димов оглави инициативния комитет за изграждане на „Стена на славата“ към паметника на „31-ви Силистренски пехотен полк“ /Железния/ в дунавския град. Почетен председател на комитета ще бъде  ръководителят на силистренската организация на Съюза на ветераните от войните д-р Георги Дюлгеров. Представители на културни институции, на общините, на организациите на ветераните и на областна администрация са част от инициативата, която повече от 5 години търси своята реализация, добавиха от областта.
В емоционално обръщение по време на заседание на областния съвет за култура и образование, д-р Георги Дюлгеров сподели очакването си – дългогодишната мечта на ветераните за техните бойни другари, загинали по бойните полета на Унгария и Югославия,  да бъдат подобаващо почетени в Силистра.
„Недопустимо е в града, чието име носи „31-ви Силистренски пехотен полк“ да няма паметен знак, който да запази имената на героите ни и да ги остави в наследство на децата ни“, посочи областният управител Николай Димов. Той оповести инициативата, за чиято реализация вече се работи, към родолюбивата идея да бъдат привлечени и роднини на войните от „31-ви Силистренски пехотен полк“. Вече са разпратени близо 80 писма до кметове на общини в цялата страна, от родните места на воините от полка, чрез които е популяризирана инициативата. “Издирват се и живи родственици на загиналите, които заедно с общините да бъдат привлечени към изграждането на „Стената на славата“”, съобщи Николай Димов. Той сподели и намерението си – към инициативния комитет да бъдат привлечени представители на камарите на строителите, на архитектите и на инженерите и конструктурите, за да е по-практична и ефективна дейността на ангажираните институции и хора.
Същинската работа на комитета започва още пред следващата седмица, обеща Николай Димов.
Занапред към Областния съвет за култура и образование ще функционират две комисии. Те са по образование и култура, като техен председател ще е губернаторът Николай Димов, заместник ще е Тодора Цонева, а секретар – Румен Липков.

4 thoughts on “Областният на Силистра оглави комитет за „Стена на славата“

 1. ЕЙ, Паралел – не се научихте да уважавате институциите…. Не съм фен на Николай Димов, но той представлява институцията Областен управител! Недопустимо е заглавието“Областният оглави комитет….“ Кой Областен – началник, падарин, председател, прокурор, ръководител…
  ––-
  Паралел44: Предложи заглавие и веднага ще го сложим. Но с няколко думи да казва основното и да се побере в малкото пространство. Предложи – на секундата го слагаме. Ок? Давай, ти си!

  Палец нагоре 3 Палец надолу 0

  1. Заглавието наистина е некоректно и първосигнално!!

   Палец нагоре 1 Палец надолу 0

 2. Областният управител е чувствителен към социалните теми в областта, а също така и работещ по тях!!

  Палец нагоре 3 Палец надолу 0

 3. Областният управител е адвокат! Чували ли сте за социално ангажиран адвокат! И то от кантората на Пейчо Йовев! Прави мили очички само и само да е воДач на листата на Герб!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.