Община Дулово изпрати с награди 36 отличници на Випуск 2022 г.

Въпреки лекия дъжд вечерта на 24 май главната улица на Дулово беше огласена от възгласите на абитуриентите от Випуск-2022. По централната улица на града те преминаха в красиво дефиле и бяха изпратени от техните близки и приятели на празничната си бална вечер в местно заведение.

Кметът на града д-р Юксел Ахмед и заместникът му Доротея Тотева, които бяха домакини на празничната вечер, приветстваха младите хора и техните преподаватели. След празничното си слово, д-р Ахмед поднесе специален поздравителен адрес с подарък на лауреата от Националната олимпиада „История и цивилизация“ Николай Великов от СУ “Васил Левски“ за пълното отличие, което е получил в надпревара с 28 зрелостници от цялата страна. Резултат и постижение без аналог в общината, а и в областта. С благодарствен адрес и подарък бе поздравен и неговият преподавател, дългогодишният учител по история Ангел Ангелов.

Д-р Юксел Ахмед лично поднесе поздравителни адреси, подаръци и специално изработени медали на 36 отличници от Випуск 2022. Празнични адреси имаше и за класните ръководители на абитуриентите.

За пореден път четирите средни училища – СУ “Васил Левски“ и Професионалната гимназия по облекло, обслужване и транспорт от Дулово, СУ “Йордан Йовков“ с. Окорш и СУ “Христо Ботев“ с. Паисиево се събраха, за да празнуват заедно завършването на средното образование на своите зрелостници. Идеята, която се превърна в традиция, е на общинското ръководство, което още през 2019 г. положи нейното начало. Община Дулово пое и разходите по организацията и провеждането на абитуриентския бал за 141 випускници.