Отлично представяне регистрираха плувците-ветерани на „Доростол мастерс“

С общо 13 медала – 5 златни, 4 сребърни и 4 бронзови, се завърна отборът на плувците-ветерани „Доростол мастерс“ от Първия открит турнир за плувци-ветерани, проведен в Смолян. Шестимата силистренци /3 дами и 3 мъже/ традиционно се представиха повече от отлично в конкуренцията на 177 състезатели от 17 отбора от България, Турция и Гърция.

Към богатата трофейна витрина на клуба Ваня Скорчелиева допълни 4 златни отличия, а Вилиян Иванов се отчете с 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медала. Валери Мирчовски с 2 сребърни и Доротея Иванова с 1 сребърен и 2 бронзови медала също допринесоха за отличното представянето на силистренци. Макар и да не се качиха на почетната стълбица Красимира Димитрова и Венцислав Кочияшев се представиха достойно в сините коридори.

Първият открит турнир за плувци-ветерани се проведе в реновиран 25-метров басейн. Отличното изпълнение на съоръжението, изключителното озвучаване, отзивчивата плувна общественост и стегнатата организация предпоставиха запомнящо се участие на всички отбори.

Красивият родопски град е дал на българското плуване Петър Стойчев – носител на 11 поредни световни купи в маратонското плуване, Антон Михайлов – първият в историята на България световен шампион за плувци-ветерани и Антоанета Френкева – първата българска плувкиня с два олимпийски медала.

След турнира в Плоещ /Румъния/ по-рано през годината, през април ветераните плувци на „Доростол мастерс“ ще участват с трима представители на състезание в Тунис.