Пиеси за малки и големи ще гледат през април силистренци. И Веселин Маринов – също!

Богат театрален репертоар ще зарадва жителите на Силистра през този месец, съобщиха днес от ръководството на крайдунавския драматичен театър „Сава Доброплодни“.

Сцена от пиесата "Палачът Сансон"
Сцена от пиесата "Палачът Сансон"

Богат театрален репертоар ще зарадва жителите на Силистра през този месец, съобщиха днес от ръководството на крайдунавския драматичен театър „Сава Доброплодни“. ..Според предварителната програма на сцената на местния храм на Мелпомена се предвиждат много спектакли за деца и възрастни, както от силистренката трупа, така и от гостуващи техни колеги. Любимецът на силистренци – Веселин Маринов, също ще пее за тях,  пак в театралния салон.
Априлските ангажиментите на актьорите и техническия персонал ще започнат в гр. Балчик, където куклената трупа ще покаже пиесата-мюзикъл „Приятели“, която е по идея на Кузман Кръстев. „Всеки се нуждае от приятел, но как да го намери, кой от всичките е истинският“, анонсираха от ръководството на театър „Сава Доброплодни“ детската пиеса.  Постановката й е дело на Теодора Гълъбова, куклите – на Анри Пулиева, а музиката – на Жул Леви.
Прочутата комедия на Жан Ко – „Лоши момичета“, ще представи пред силистренската публика известният театър „Искри и сезони“. Добруджанци ще могат да се насладят на играта на Иван Несторов, Герасим Георгиев, Иван Юроков, Милена Атанасова, Елена Кънева. Режисьор на спектакъла е Николай Калчев, който е акцентирал върху търсенето на истината в един от най-драматичните конфликти – родители-деца.
Кукловодите от Силистра ще гостуват и в Тутракан, където ще представят пиесата „Таралежчето Жожо“, допълниха още от театралното ръководство. В средата на месеца пък е предвидено представление на силистренската драматична трупа, който ще изиграе трагическата гротеска от Христос Хартомацидис – „Палачът Сансон“. В нея режисьорът Стефан Стайчев е поверил ролите на Иван Самоковлиев, Елена Кешишева, Михаил Незалзов, Ивелина Симеонова и Христо Христов. На силистренска сцена, но този път в салона на Кукления театър, артистите ще изиграят за малките си съграждани отново „Таралежчето Жожо“.
Месецът ще завърши с концерт на популярния певец Веселин Маринов, който ще припомни за горчивото вино също от театралната сцена. По предварителна информация концертът на Веселин Маринов е плануван за 28 април.