Продължава успешната борба срещу наркоразпространението в Силистренско

Трети арест заради притежание на дрога проведе силистренската полиция за по-малко от седмица

Двама мъже са задържани при специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението, проведена на 16 ноември от служители на сектор „Криминална полиция” при силистренското Районно управление.

В хода на полицейските действия около 12,30 ч. по ул. „Тутракан“ в Силистра криминалисти засекли и спрели товарен автомобил „Мерцедес“, управляван от 29-годишен, известен с криминални прояви. Водачът бил тестван с техническо средство, което отчело, че шофира след употреба на канабис. Последвала проверка, при която в автомобила били намерени 42,5 грама от същата дрога, а в спътник на водача – също на 29 години и познат на полицията, били открити 0,8 грама метамфетамин.

В условията на неотложност криминалистите предприели претърсвания в домовете на двамата мъже. В жилището на водача в село Айдемир били намерени 22,1 грама канабис, две електронни везни и два гриндера, а в това на спътника му в село Ситово – 4,9 грама от същата дрога.

Двамата мъже били задържани за срок до 24 часа. Образувани са две досъдебни производства, разследването и документирането на случаите продължава.

В рамките на дни това е трета успешна операция на силистренските криминалисти срещу наркоразпространението, след като на 11-ти и 12-ти бяха задържани други мъже с големи количества дрога.