Регионалната библиотека ще посреща читателите в обновена среда

В навечерието на Коледа и Нова година в Регионалната библиотека „Партений Павлович“ в Силистра започна ремонт на няколко от отделите. Ще бъдат подменени мебелите в два отдела, там ще има и освещаващи ремонти.

„Решихме, че е време да обновим двата най натоварени отдели в библиотеката – Детският и Книгозаемане, за да се постигне качество по отношение на библиотечно-информационното обслужване, заяви временният директор Галина Раева. За мен е важно библиотечното пространство да е приветливо, както за потребителите, така и за работещите в библиотеката”.

„Изкарахме година на ограничения и рестрикции на базата на мерките, въпреки това се опитвахме да откриваме и възможности да направим нормална дейността на библиотеката, така че тя да работи в нормален и приемлив за потребителите ход. Налагаше се да прилагаме нови форми и методи на обслужване, и мисля, че успяхме да оправдаем очакванията на нашите потребители, сподели Раева. Задължително условие за работещите в библиотеката, предвид новия статут на информационен център следва да са хора с интелект, професионалисти и най-важното информирани, за да са един вид консултанти и да могат да отговарят и съдействат на потребителите.“

Галина Раева допълни, че тази година са комплектувани над 3 000 нови заглавия от всички жанрове в книгоиздаването. Що се отнася до предпочитанията по отношение на литературата Галина Раева е на мнение, че хората предпочитат да релаксират и предпочитат развлекателно четиво, което да ги освободи от напрежението на ежедневието. Интерес предизвикват четивата на основата на празничната коледна тематика, където ръководството на силистренската библиотека се е постарало да закупи няколко. Раева сподели още, че с цел отваряне дейността на библиотеката към гражданите през следващата година са предвидени три дни на отворените врати, в които читателите ще имат възможността да се докоснат до дейността на библиотеката.